Vetle Houg ny administrende direktør i Heidelberg Materials Sement Norge

Etter over seks år som sjef for Heidelberg Materials Sement Norge, har John Sunde valgt å fokusere på andre arbeidsoppgaver. Inn kommer Vetle Houg, nåværende bærekraftsjef for Heidelberg Materials i Norge.  

Avtroppende direktør John Sunde går over til en intern stilling i konsernet, og vil jobbe videre med konsernets mange strategiprosjekter. 

Giv Brantenberg, Styreleder i Heidelberg Materials Sement Norge, er meget fornøyd med endringen.  
-John Sunde har ledet selskapet i mange år og gjennom starten på en transformasjon, og jeg vil gjerne takke han for innsatsen så langt. Heidelberg Materials er inne i en utviklingsfase nå med nye produkter på vei inn, og John følte selv at tiden var inne for å fokusere mer på strategiprosessene våre.  
-Inn kommer bærekraftsjef Vetle Houg, som blant annet har vært sentral i oppbyggingen av våre nye CCS-relaterte sementer fra Brevik. Jeg er sikker på at det blir en god overgang og at sementselskapet er i trygge hender, sier Brantenberg.  

Økt fokus på innovative prosjekter gir lavere utslipp 
– Jeg ser frem til å overta etter John Sunde og fortsette i sementdelen av konsernet.  Vi går nå inn i en veldig spennende periode nå fremover hvor bærekraftige løsninger vil bli enda viktigere, og her er vi allerede godt posisjonert med våre mange modne prosjekter, som for eksempel CCS- og utviklingen av nytt erstatningsmateriale basert på vulkansk aske fra Island (VPI).   

EvoZero-sement nærmer seg markedet 
En av Hougs første oppgaver blir å introdusere de nye sementtypene i markedet.  
-Vi gleder oss til å tilby våre nye evoZero-produkter til det norske markedet. Vi kommer også til å tilby et netto-null produkt, så byggherrer med klimaambisjoner bør kjenne sin besøkelsestid fremover om de vil sikre seg volumer til sine prosjekter.  
Det er et faktum at karbonfangstprosjektet vårt har stor internasjonal oppmerksomhet. Ingen andre sementprodusenter i verden kan tilby dette i dag, sier den påtroppende direktøren.  

BIO Vetle Houg: 
Vetle Houg har mer enn 20 års fartstid fra sement- og betongbransjen, mesteparten av tiden innenfor kommunikasjon og formidling. I fire år ledet han bransjeforeningen Byggutengrenser, som fusjonerte til Betongfokus, og som nå er en del av Betong Norge. Han har siden 2018 også vært juryleder for Betongtavlen. Siden 2022 har han vært bærekraftsjef i Heidelberg Materials i Norge.  

Vetle Houg overtar formelt fra 1.april 2024.  

Giv Brantenberg

General Manager Heidelberg Materials Northern Europe

Contacts are handled by executive assistant Margrete G. L. Henriksen.

Vetle Houg

Sustainability manager

Heidelberg Materials Sement Norge AS Lilleakerveien 2A
0283 Oslo
Norge

Downloads