Volvo Group og Heidelberg Materials med samarbeid for utslippsreduksjon

Volvo Group har signert en samarbeidsavtale med Heidelberg Materials, et av de største byggevareselskapene i verden. Målet er å redusere karbonutslipp i byggesektoren ved i fellesskap å undersøke og utvikle hvordan laste- og transportbehov kan løses ved hjelp av elektrifiserte kjøretøy og tilhørende tjenester.

Partnerskapet vil vise at flere av Volvo Groups skreddersydde elektriske produkt- og serviceløsninger tas i bruk på tvers av store deler av Heidelberg Materials nordeuropeiske virksomhet, fra og med i år. Formålet er å støtte innføringen av utslippsfrie transport- og lasteutstyrsløsninger i industrien. Sement- og betongindustrien står for rundt 8 prosent av planetens karbonutslipp. Å finne måter å redusere klimapåvirkningen på er avgjørende for at Heidelberg Materials skal nå netto null karbonutslipp i hele verdikjeden.

-Samarbeidspartnerskap som dette adresserer klimaendringer på tvers av verdikjeden. Mens vi er fokusert på å redusere karbonutslipp for både våre produkter og vår egen virksomhet, er vi også forpliktet til å hjelpe kundene våre å gå foran som et godt eksempel gjennom innovative samarbeid som gir sårt tiltrengt endring, sier Martin Lundstedt, president og administrerende direktør i Volvo Group.

Hos Heidelberg Materials Northern Europe står landbasert transport for totalt 6 prosent av verdikjedens karbonavtrykk. Elektrifisering av flåten i regionen har potensiale til å redusere årlige utslipp med opptil 200 000 tonn. I tillegg gir elektrifiserte kjøretøy roligere og bedre arbeidsmiljø i urbane omgivelser.

Som en del av denne avtalen vil Volvo Groups utslippsfrie løsninger – en blanding av elektriske lastebiler og anleggsutstyr, maskiner og produktivitetstjenester – tas i bruk på flere Heidelberg Materials sine anlegg og steinbrudd. Et eksempel på utstyret som vil bli brukt av Heidelberg Materials er Volvo Construction Equipments nylig introduserte 20-tonns hjullaster L120H Electric Conversion som, med null eksosutslipp og nesten lydløs ytelse, også kommer operatører til gode når de utfører innendørs arbeid.

Den seks måneder lange mulighetsstudien vil bli utført i løpet av 2023 for å avgjøre hvilke utslippsfrie kjøretøyteknologier og ladeinfrastrukturløsninger som best vil passe kravene til Heidelberg Materials. Denne helhetlige studien gir en unik mulighet til å kartlegge, skreddersy og implementere et komplett CO2-reduksjonsprogram gjennom hele operasjonens transport- og lasteaktiviteter.

-Samarbeidet med Volvo er et fyrtårnsprosjekt i vår bransje, og har potensiale til å øke avkarboniseringen av hele verdikjeden vår i Northern Europa betydelig. Vi ser frem til å samarbeide for å identifisere og implementere toppmoderne løsninger for en rask klimaomstilling i byggesektoren," sier Heidelberg Materials CEO Dr Dominik von Achten.

 

Vetle Houg

Sustainability manager

Heidelberg Materials Sement Norge AS Lilleakerveien 2A
0283 Oslo
Norge