Høyt tempo og mange gjester på besøk

Det er travle tider hos Norcem i Brevik. Tirsdag 6/9-22 kom først toppledelsen i Norcems tyske eiergruppe HeidelbergCement på besøk, og om ettermiddagen ankom Klimaminister Espen Barth Eide for å få en oppdatering om Brevik CCS-prosjektet.

Travel dag for fabrikksjef Morken&co
Norcems tyske eiere, HeidelbergCement, kom med hele konsernledelsen til Brevik. Dette er en del av en større rundtur hvor de besøker datterselskaper i både Norge og Sverige. Brevik var en av de første stoppestedene.  

Fabrikksjef Morken tok imot delegasjonen og gav sammen med prosjektledelsen for karbonfangstprosjektet Brevik CCS, en grundig gjennomgang av prosjektet og fabrikken. 

HeidelbergCement har siden BrevikCCS ble lansert i slutten av 2020 forsterket sine miljøambisjoner, og de har i dag flere karbonfangst-prosjekter under utvikling flere steder i Europa og Nord-Amerika.  Brevik CCS er dog det prosjektet som er nærmest ferdigstillelse, og prosjektet er derfor av stor interesse for konsernet. 

Etter presentasjonene av prosjektet og fabrikken ble det tid til en rundtur i fabrikken. Her fikk de se den pågående oppbyggingen av karbonfangstanlegget. Det ble også en liten tur opp i 9.etasje for å se Brevik-fabrikkens nydelige skjærgård.

Positiv klimaminster
HeidelbergCements ambisiøse tanker ble også videreformidlet om ettermiddagen da fabrikksjefen tok imot Klima- og miljøminister Espen Barth Eide, som kom for å få en oppdatering på prosjektet. Statsråden var på en rundtur i området, og kjenner godt til karbonfangstprosjektet da dette er en viktig del av regjeringens klimasatsning.  

I etterkant av besøket uttrykte en engasjert Klima- og miljøministeren at prosjektet ser utrolig spennende ut, og at han følger spent med på fortsettelsen.
 

 

Ada Ruud Saltnes

Kommunikasjonssjef

Heidelberg Materials Norge AS Lilleakerveien 2A
0283 Oslo
Norge

Karbonfangst

Les mer om CCS

Vorstand i Brevik1.

Vorstand i Brevik 2.

Klimaminister Espen Barth Eide på CCS-besøk 1.

Klimaminister Espen Barth Eide på CCS-besøk2.