Revisjonsstans 2024_2

Revisjonsstans 2024

Årets revisjon er i full gang på vår sementfabrikk i Brevik. Selve fabrikken står, men til gjengjeld yrer og kryr det av innleide fagfolk som skal utføre en lang liste med oppgaver som må gjennomføres slik at alle produksjonsprosesser går som de skal i det kommende året. 

Den årlige revisjonsperioden begynner å nærme seg sluttfasen. Årets stopp er spesielt omfattende mhp hvor lenge den varer og det store antallet kontraktører som er på stedet. Arbeidene har vært ekstra krevende i år siden dette er en nøkkelperiode for å integrere karbonfangstanlegget i selve fabrikken. Værforholdene har også vært utfordrende med mye snø og kulde. 

Stoppen vil pågå ut februar, totalt seks uker. Vi forsøker å legge til rette for at arbeidet disse ukene ikke skal være til sjenanse for våre omgivelser.

Fotograf Dag Jenssen fikk anledning til å forevige noe av arbeidet som gjøres i forbindelse med revisjonen, og særlig inne i sementovnen. 

Fotos fra revisjonsstansen 2024

Revisjonsstans 2024-10

Revisjonsstans 2024-10. Forberedelse av gasskanal som skal heises opp til toppen av tårnet

Revisjonsstans 2024-1

Revisjonsstans2024_1. Utbytte av gasskanal fra syklontårn til kjøletårn. Hele kjøletårnet skal byttes ut da temperaturen blir høyere i dette området fordi gassen ikke lenger skal kjøles ned med vann, men brukes til å generere damp for CO2-fangstanlegget.

Revisjonsstans 2024_7

Revisjonsstans 2024_7. Utbytte av gasskanal fra syklontårn til kjøletårn. Hele kjøletårnet skal byttes ut da temperaturen blir høyere i dette området fordi gassen ikke lenger skal kjøles ned med vann, men brukes til å generere damp for CO2-fangstanlegget.

Revisjonsstans 2024_8

Revisjonsstans 2024_8. Utbytte av gasskanal fra syklontårn til kjøletårn. Hele kjøletårnet skal byttes ut da temperaturen blir høyere i dette området fordi gassen ikke lenger skal kjøles ned med vann, men brukes til å generere damp for CO2-fangstanlegget.

Revisjonsstans 2024_6

Revisjonsstans 2024_6. Utbytte av gasskanal fra syklontårn til kjøletårn. Hele kjøletårnet skal byttes ut da temperaturen blir høyere i dette området fordi gassen ikke lenger skal kjøles ned med vann, men brukes til å generere damp for CO2-fangstanlegget.

Revisjonsstans 2024_9

Revisjonsstans 2024_9. Muring i ovnen. Ildfast stein monteres for å beskytte metallet fra de høye temperaturene på materialene inne i ovnen.

Revisjonsstans 2024_2

Revisjonsstans 2024_2. Muring i ovnen. Ildfast stein monteres for å beskytte metallet fra de høye temperaturene på materialene inne i ovnen.

Revisjonsstans 2024_3

Revisjonsstans 2024_3. Muring i ovnen. Ildfast stein monteres for å beskytte metallet fra de høye temperaturene på materialene inne i ovnen.

Revisjonsstans 2024_5

Revisjonsstans 2024_5. Reparasjon av gasskanal inn til Posefilter: Dette røret er en bypasskanal som kan benyttes for å slippe til friskluft (kald luft) dersom feil oppstår i prosessen

Revisjonsstans 2024_4

Revisjonsstans 2024_4. Sveising av anker inne i syklonsystemet for å skape hold for de ildfaste materialene som legges på der.

Kontakt

Per Ole Morken

Fabrikksjef

Heidelberg Materials Norge AS Setrevegen 2
3950 Brevik
Norge

Tarald Syvertsen

Produksjonssjef

Heidelberg Materials Norge AS Setrevegen 2
3950 Brevik
Norge

Mer info ved å klikke på pinnene