Leder: Byggebransjen går fortsatt godt

Kjære leser !
 
Vi er nå inne i en tid hvor de fleste legger budsjetter og planer for 2020, og det er mange interessante trender og grafer å følge med på i bygg- og anleggsbransjen. 
Norcem ser at det stadig er stor etterspørsel etter sement, men til tross for toppnivåer de siste tre årene kan vi se tendenser til grå skyer i horisonten.  Vi registrerer blant annet at volumet i enkelte regioner i høst er noe lavere enn forespeilet. 

Generelt ser byggeaktiviteten ut til å fortsette, spesielt i Oslo-regionen. I resten av landet ser vi at anlegg, og spesielt de statlige infrastrukturprosjektene, sørger for vedvarende aktivitet i de kommende årene. 

God progresjon i karbonfangstprosjektet
Internt i Norcem fortsetter vi å jobbe med flere små og store prosjekter. «Brevik Future»-prosjektet går stadig etter planen, og det mye omtalte karbonfangstprosjektet (CCS) nådde nylig en ny milepæl da vi den 31.oktober overleverte FEED-studien til Gassnova / O&E-departementet. 

Om du vil vite mer om CCS-prosjektet arrangerer Polyteknisk Forening den 5.november temakveld med siste nytt om CO2-håndtering: Status etter forprosjektet – hvordan kommer vi oss videre?  Dit kommer blant annet Per Brevik, Direktør for alternativt brensel og bærekraft i HeidelbergCement med en siste oppdatering.  

Håper du får en god sen-høst

Mvh/

 John Sunde
Adm direktør

Vetle Houg

CEO / Administrerende direktør

Heidelberg Materials Sement Norge AS Lilleakerveien 2A
0283 Oslo
Norge