Multicem er stjerna i produktporteføljen

Multicem gir opptil 50 % lavere CO2-utslipp enn tradisjonelle materialer, og har samtidig utmerkede egenskaper til jordstabilisering og som bindemiddel i asfalt. Kundene våre har også endelig oppdaget produktets gode sider: - Vi har levert 32000 tonn i 2022, forteller Thea Vik Nordeide, salgssjef for spesialprodukter.

Multicem har vært en godt skjult hemmelighet i Norcems produktportefølje tross dokumentert gode resultater gjennom et tiår, og egne EPDer for ulike blandinger med våre sementer. Men nå krever Multicem sin rettmessige plass i solen: -Produktet er et utmerket eksempel på sirkulærøkonomi, har gode miljøegenskaper og er populært hos kundene, sier Thea Vik Nordeide.

Hva er MultiCem?

Multicem er altså en blanding av bi-produktet CKD (cement kiln dust eller pipestøv) og Norcem-sement, og dette mer enn halverer karbondioksidbelastningen. Multicem er et bærekraftig og fornuftig valg for prosjekter med en klimabevisst profil. Man kan få produktet i  ulike blandingsforhold mellom CKD & sement, alt etter hva det skal brukes til. 

Produktet selges ferdigblandet fra fabrikk, og kjøres ut i bulkbil. Multicem har samme egenskaper og blandingsmengde som kalksement (KC), men miljøprofilen er altså bedre.

Prognosene for neste års leveranser er også gode, og vi ser nå på Norge og Sverige som et felles marked, avslutter Vik Nordeide. 

Thea Vik Nordeide

Salgssjef Spesialprodukter

Heidelberg Materials Sement Norge AS Lilleakerveien 2A
0283 Oslo
Norge